Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
1.Proponujecie brać kreatynę: a)Przed tr. 5g i 5g po? b)Przed 5g i styka Czy też brać ją w dni nietreningowe? Wydaje mi się, że to strata lekka, ale teraz was wysłucham, kreatyna nie ma działania doraźnego, jej działanie polega właśnie na tym, że bierzesz ją codziennie, przez co organizm się nią nasyca + jeszcze powiedzcie, w jaki sposób [...]
A-10 by WODYN. 3 DZIEŃ TRENINGOWY . Poprzedni taki trening z minionego cyklu : http://www.sfd.pl/Świat_jest_mały%2C_ale_należy_do_wielkich!_15%2F10%2F5_by_WODYN__plan_str_79-t592390-s113.html CAŁOŚĆ PLANU STR. 111. Rozgrzewka: a) wyciskanie z kaptura w pozycji przysiadu stalym ciezarem 3x5 NIE WYKONANE b) rwanie na półprzysiad z próbą [...]
1) Jeśli Twoje zapotrzebowanie to 2300 kcal, to mnożesz to razy 7 i wychodzi Ci ile masz zjeść w tygodniu, możesz rozłożyć sobie to tak by w treningowe dni było 200 kcal więcej, a w nietrenigowe 200 kcal mniej. 2) Większość wniosków opiera się na badaniu w którym dano aminokwasy z cukrem(sacharozą jak się nie mylę) przed i po treningu. Ta porcja [...]
Czyli jaka jest faktyczna wartość BV białka zawartego np. w SWG 4000 Olimpu jeżeli 35% białka to hydroizolaty i izolaty serwatkowe o wartości BV 159 a 65% to "zwykłe" białko serwatkowe o wartości BV 104. Mnie wychodzi 123,25 % BV licząc średnią z tych proporcji. Jeżeli się mylę to może to skoryguje ktoś z Olimpu? Każdy może być duży!!!!
Cóż, moje zdanie jest takie: Serwatki są przede wszystkim bardzo modne w ostatnim czasie, a białko jaja jako białko wzorcowe jest znane od lat. Co lepsze? Serwatka ma swoje zalety (szybkość wchłaniania) jak i wady (też szybkość wchłaniania), jajko też ma zalety i wady. Na pewno izolat serwatki jest lepszy od białka jaja. A czy koncentrat też? [...]
[...] trenera na siłowni takie słowa: - Soja jest tania, białko sojowe nie jest polecane. Nie widzę różnicy, które białko na dany etap. Od redukcji, czy masy jest dieta - nie białko. Patrz, by w składzie nie było dużo cukrów - tym się sugeruj. Polecam bialko serwatkowe. Białka roślinne - nie kupuj. Zmieniony przez - boni11 w dniu 2013-04-03 20:03:36
Firmy krzaki, więc spodziewać można się wszystkiego. Ciężko jednak po samej konsystencji proszku i smaku stwierdzić, że jest to serwatka, a nie białko serwatkowe. Surowec może mieć różną konsystencję, sypkość, lepkość i smak, więc takie wnioski można wyciągnąć jedynie robiąc dokładne badania składu produktu. Twoja subiektywna opinia może być [...]
Z tą specjalnością to lekka przesada. Trójbój interesuje mnie teoretycznie, praktycznie i historycznie. Uważam, że każdy może się mylić i nikt nie jest wyrocznią. Odpowiadam: 1. Po pierwsze: z kolanami idź do lekarza ortopedy i niech sprawdzi czy to przejściowa kontuzja, czy stan zapalny, czy może stany zwyrodnieniowe. Po drugie określ [...]
Trec - mass XXL 1. Co to jest MASS XXL? MASS XXL to kompleks długołańcuchowych węglowodanów oraz najwyższej jakości białek serwatki. Jest produktem przeznaczonym do wspomagania organizmu we wszystkich dyscyplinach sportu, a w szczególności dla sportowców, którym zależy na uzyskaniu szybkiego przyrostu masy ciała oraz zwiększeniu rezerw [...]
[...] da sie powiedziec co jest lepsze bo to zalezy od sklonnnosci osobniczych ... dla mnie ostrowia lepsza bo nie dodaja do niej bialek ze zboza .... celiakie mam ... a tak w ogole to najlepiej na mnie diala bialko jaj, nie wiem czemu .... podobno pewna czesc ludzi tak ma, momi, ze niby najlepsze jest bialko serwatkowe to oni lepiej reaguja na jaja :P
Poczytałem artykuły od Sniva, zmniejszyłem ilość węgla, zwiekszyłem ilość tłuszczy , z wzorów jakie znalazłem wchodząc na linki obliczyłem zapotrzebowanie to 2923 kcal - endomorfik. z posiłków przed i po treningowych wyeliminowałem tluszcze. Czekam teraz na uwagi i sugestie :D Chlopaki musicie mi pomoc bo od tego tygodnia chce startowac na ostro [...]
pakerus a wiesz czym sie rózni białko pszeniczne od serwatkowego?? podpowiem Ci długością trawienia i wchłaniania.czasami lepsze jest białko pszeniczne od serwatki np na noc(serwatka trawi sie około godzinki-ale organizm korzysta z niego tylko przez 2 godziny)rzeczywiście pomyłką jest dawać białko pszeniczne do gainera-ponieważ węgle zostają [...]
witam Tomek ma pytanie takie: Masa przychodzi mi bardzo bardzo opornie bo jestem ekto 1.Czy mam czerpac węglowodany głównie z ryżu i makaronu i płatków owsianych ? Planuje 100g płatków owsianych 200g ryżu i 100g Makaronu dziennie. 2.Brałem gainery po nich słabo masa szła nawet z dietą wiec zastanawiam sie brać zamiast gainera Białko Serwatkowe [...]
Krótka piłka - co o tym sądzicie? (białko serwatkowe) http://www.allegro.pl/item180124567_bialko_serwatkowe_serwatka_tania_przesylka.html Cena jest dobra? Wiecie, gdzie można kupić taniej, lub lepszą za tą samą cenę? Ogólnie takie białko dobre jest? Z góry dzięki
Witam Koniu Jestem świeżyna w tym dziale i mam pytanie do eksperta. Otóż zacząłem brać Venom 3.0 (2x1)+ Trec L-karnityna (4x1) i zamiast jednego posiłku staram sie jeść białko serwatkowe, wczesniej brałem Lipo 6. Pracuje nad zrzuceniem "opony" - 3 razy w tygodniu mam bardzo intensywne treningi bokserskie (60 minut potu i krwi w bluzie [...]
Witam.Mam pytanie.Po sporym wysiłku na siłowni 1 godzina aerobów i 1 godzina ćwiczeń siłowych, na następny dzień czuje się słaba..Wydaje mi się że potrzebuje czegoś do regeneracji mięsni.Może jakieś białko serwatkowe?? Myslałam też o jakiś spalaczach.Co powiecie o połączeniu Clenburexin z Fat Transporterem?Czytałam trochę na forum że są [...]
I śniadanie ok. 8-9 Orzechy wloskie 30 g Tran 2 tab, po 350 mg Jogurt owocowy 150g(wywal) Rodzynki suszone 30 g Twaróg chudy 100g Białko 31g, Węgle 42g, tłuszcze 21g, kcal 475 -brak dobrego źródla WW , daj owsianke/ryz II śniadanie (to co zjem w szkole przez 7-8 h) Chleb razowy żytni ok. 150g Pierś z kurczaka ok. 170g Masło do chleba, ok. 30g [...]
Firmy krzaki, więc spodziewać można się wszystkiego. Ciężko jednak po samej konsystencji proszku i smaku stwierdzić, że jest to serwatka, a nie białko serwatkowe. Surowec może mieć różną konsystencję, sypkość, lepkość i smak, więc takie wnioski można wyciągnąć jedynie robiąc dokładne badania składu produktu. Twoja subiektywna opinia może być [...]
Firmy krzaki, więc spodziewać można się wszystkiego. Ciężko jednak po samej konsystencji proszku i smaku stwierdzić, że jest to serwatka, a nie białko serwatkowe. Surowec może mieć różną konsystencję, sypkość, lepkość i smak, więc takie wnioski można wyciągnąć jedynie robiąc dokładne badania składu produktu. Twoja subiektywna opinia może być [...]